140 Ajax-supporters gearresteerd voor vernielingen op metrostation

Afgelopen zaterdag heeft de politie 140 supporters van Ajax gearresteerd in verband met vernielingen op het metrostation in Amsterdam. De supporters werden gearresteerd nadat ze deuren en ramen hadden vernield, waardoor het metrostation tijdelijk moest worden gesloten.

De politie kreeg meldingen dat een groep supporters van Ajax op het metrostation aanwezig was en begonnen meteen met het uitvoeren van hun onderzoek. Uiteindelijk werden er 140 mensen gearresteerd en afgevoerd naar het politiebureau.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de vernielingen en de identiteit van de betrokkenen. De verdachten zullen worden vervolgd voor hun daden. De politie heeft ook bekend gemaakt dat er extra surveillance zal zijn rondom het metrostation om te voorkomen dat er nog meer vernielingen plaatsvinden.

Het incident is een schande voor de supporters van Ajax en de club heeft al aangegeven dat ze de daders zullen bestraffen. De club heeft ook aangegeven dat ze de politie zullen steunen in hun onderzoek en dat ze niet zullen tolereren dat hun supporters betrokken zijn bij dergelijke incidenten.

Het is belangrijk dat supporters van voetbalclubs respect tonen voor anderen en voor de wet. Het is niet acceptabel om vernielingen te plegen en de politie zal hard optreden tegen degenen die betrokken zijn bij dergelijke incidenten.