Finland sluit deel van de Russische grens na toename asielzoekers

Finland heeft onlangs een deel van de grens met Rusland gesloten in reactie op een toename van het aantal asielzoekers. Het land heeft de grens tussen de twee landen gesloten voor alle niet-essentiële reizen.

De Finse minister van Binnenlandse Zaken, Kai Mykkänen, zei dat de maatregelen nodig waren om te voorkomen dat er meer asielzoekers het land binnenkomen. Hij zei ook dat Finland de situatie nauwlettend in de gaten houdt en dat de maatregelen waarschijnlijk nog enkele maanden nodig zullen zijn.

De toename van het aantal asielzoekers is een gevolg van de economische crisis in Rusland. Veel mensen zoeken naar economische kansen in Finland en andere Europese landen.

De Finse regering heeft ook maatregelen genomen om de toestroom van asielzoekers te beperken. Zo hebben ze de toegang tot het land beperkt tot alleen mensen die een geldig visum hebben. Ook hebben ze het aantal asielaanvragen beperkt en hebben ze strengere regels ingevoerd voor mensen die asiel willen aanvragen.

De Finse regering hoopt dat de maatregelen helpen om de toestroom van asielzoekers te beperken. Ze hopen ook dat de maatregelen helpen om de situatie in Rusland te verbeteren, zodat mensen niet meer genoodzaakt zijn om hun land te verlaten.