ECB houdt rente onveranderd vanwege dalende inflatie

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft besloten om de rente onveranderd te houden vanwege de dalende inflatie. De rente is nu 0,00%, wat het laagste niveau is dat de ECB ooit heeft vastgesteld.

De ECB heeft deze beslissing genomen om de inflatie in de eurozone te verlagen. De inflatie is sinds januari 2019 gedaald van 1,6% naar 0,8%. Dit is lager dan de doelstelling van de ECB van ongeveer 2%.

De ECB heeft ook aangekondigd dat het zijn monetaire beleid zal versoepelen door meer geld in de economie te pompen. De ECB heeft aangekondigd dat het een programma van kwantitatieve verruiming zal starten, waarbij het geld zal uitgeven om obligaties te kopen. Dit zal de rente verder verlagen en de inflatie helpen stijgen.

De ECB heeft ook aangekondigd dat het zijn rentetarief voor kortetermijnkredieten verlaagt. Dit tarief is nu 0,25%. De ECB hoopt dat deze maatregel de banken ertoe zal aanzetten meer geld uit te lenen, waardoor de economie gestimuleerd wordt.

Hoewel de ECB de rente onveranderd houdt, is dit niet het enige wat ze doet om de inflatie te verhogen. De ECB heeft ook aangekondigd dat ze meer geld in de economie zal pompen en dat ze haar monetaire beleid zal versoepelen. Door deze maatregelen hoopt de ECB dat de inflatie in de eurozone zal stijgen.