Ajax-trainer bekritiseert Van Hooijdonk: 'Mannenvoetbal nog niet klaar voor vrouwencoach'

Ajax-trainer bekritiseert Van Hooijdonk: ‘Mannenvoetbal nog niet klaar voor vrouwencoach’

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft kritiek geuit op de voormalige Nederlandse voetballer Pierre van Hooijdonk. Ten Hag stelt dat mannenvoetbal nog niet klaar is voor een vrouwelijke coach.

Van Hooijdonk, die momenteel een opleiding tot coach volgt, had gezegd dat hij graag een vrouwelijke coach zou willen zien in het mannenvoetbal. Ten Hag reageerde hierop door te stellen dat hij het niet eens is met deze uitspraak. Volgens Ten Hag is het mannenvoetbal nog niet klaar voor een vrouwelijke coach.

Hoewel Ten Hag erkent dat er stappen worden gezet om vrouwen meer betrokkenheid te geven bij het mannenvoetbal, is hij van mening dat er nog veel werk te doen is. Hij stelt dat er meer vrouwen in leidinggevende functies moeten worden geplaatst om de verandering te bewerkstelligen.

Ten Hag benadrukt dat hij geen tegenstander is van vrouwen in het mannenvoetbal, maar dat hij van mening is dat er meer moet gebeuren om vrouwen meer betrokkenheid te geven. Hij stelt dat er eerst meer vrouwen in leidinggevende functies moeten worden geplaatst voordat er vrouwelijke coaches in het mannenvoetbal kunnen worden aangesteld.

Hoewel Ten Hag kritiek heeft op Van Hooijdonk, is hij van mening dat er stappen worden gezet om vrouwen meer betrokkenheid te geven bij het mannenvoetbal. Hij stelt dat er meer vrouwen in leidinggevende functies moeten worden geplaatst om de verandering te bewerkstelligen.