Duitse treinmachinisten staken langer na kerstvakantie

Duitse treinmachinisten staken langer na kerstvakantie

De Duitse treinmachinisten staken langer na de kerstvakantie, wat een grote impact heeft op het openbaar vervoer in Duitsland. De staking begon op 16 december 2019 en is gepland om door te gaan tot en met 6 januari 2020.

De staking is het gevolg van een langlopend conflict tussen de machinisten en de Duitse spoorwegen. De machinisten eisen een betere vergoeding voor hun werk, meer rusttijd en betere arbeidsomstandigheden.

De staking heeft grote gevolgen voor het openbaar vervoer in Duitsland. Er zijn veel vertragingen en veel treinen zijn geannuleerd. Ook zijn er veel problemen met het reserveren van tickets, omdat de systemen niet goed werken.

De Duitse regering heeft aangeboden om te onderhandelen met de machinisten, maar tot nu toe hebben ze geen overeenstemming bereikt. De regering hoopt dat de staking snel wordt beƫindigd, zodat het openbaar vervoer weer normaal kan functioneren.

Het is belangrijk dat de machinisten en de regering snel tot een oplossing komen, zodat het openbaar vervoer in Duitsland weer normaal kan functioneren. De regering is bereid om te onderhandelen, maar de machinisten moeten ook bereid zijn om concessies te doen om tot een oplossing te komen.