Meer dan vijftig gewonden na raketaanval op Kyiv

Meer dan vijftig mensen zijn gewond geraakt na een raketaanval op de stad Kyiv in Oekraïne. De aanval vond plaats op dinsdagavond en was gericht op een kazerne in de buurt van de stad. Er zijn meer dan twintig mensen naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Volgens de Oekraïense autoriteiten werd de aanval uitgevoerd door separatisten die de regering in Kyiv willen verzwakken. Er zijn geen verdere details over de aanval bekendgemaakt, maar er wordt vermoed dat de separatisten een raketwerper gebruikten om de aanval uit te voeren.

De Oekraïense president, Volodymyr Zelensky, heeft verklaard dat de aanval een “barbaarse daad” was en heeft verzekerd dat de regering alles in het werk zal stellen om de verantwoordelijken te vinden. Hij heeft ook aangekondigd dat er extra veiligheidsmaatregelen zullen worden genomen om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

De Oekraïense regering heeft ook de internationale gemeenschap opgeroepen om steun te bieden bij het onderzoek naar de aanval. Er is een onderzoek gestart om de verantwoordelijken te identificeren en te vervolgen.

Deze aanval is een schokkende herinnering aan het conflict tussen Oekraïne en Rusland dat al meer dan vijf jaar duurt. Hoewel er sinds 2015 een wapenstilstand is afgesproken, blijven er spanningen bestaan tussen de twee landen. Het is belangrijk dat de internationale gemeenschap blijft samenwerken om het conflict op te lossen en te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen.