Het Britse Lagerhuis stemt in met het omstreden plan om asielzoekers naar Rwanda te sturen.

Het Britse Lagerhuis heeft op donderdag 4 juli 2019 ingestemd met het omstreden plan om asielzoekers naar Rwanda te sturen. Het plan, dat door de Britse regering is voorgesteld, is bedoeld om de stroom van asielzoekers naar het Verenigd Koninkrijk te verminderen.

De regering heeft beweerd dat asielzoekers die naar Rwanda worden gestuurd, een veilig onderkomen zullen krijgen. Ook zouden ze toegang krijgen tot onderwijs, gezondheidszorg en werkmogelijkheden. Echter, veel mensen zijn sceptisch over deze beloften.

Veel mensen hebben hun bezorgdheid uitgesproken over de mogelijkheid dat asielzoekers die naar Rwanda worden gestuurd, niet dezelfde rechten zullen krijgen als inwoner van het land. Er zijn ook bezorgdheden over het feit dat de asielzoekers niet voldoende beschermd zullen worden tegen discriminatie en uitbuiting.

De regering heeft aangegeven dat het plan alleen zal worden toegepast als er een overeenkomst is met Rwanda over de rechten van asielzoekers. Er zijn echter veel mensen die twijfelen of de regering haar beloften zal waarmaken.

Het is duidelijk dat het omstreden plan om asielzoekers naar Rwanda te sturen, veel mensen verontrust. Er moet meer duidelijkheid komen over de rechten van asielzoekers in Rwanda en er moeten maatregelen worden getroffen om te zorgen dat de asielzoekers goed worden beschermd tegen discriminatie en uitbuiting.