EU verbiedt vissen op paling en beperkt vangst van tong

EU verbiedt vissen op paling en beperkt vangst van tong

De Europese Unie heeft onlangs een wet aangenomen die de visserij op paling en tong beperkt. Deze maatregelen zijn bedoeld om deze twee soorten te beschermen, die sterk zijn bedreigd door overbevissing.

De wet verbiedt vissers om paling en tong te vangen in de Europese wateren. De vissers zullen ook worden beperkt in de hoeveelheid tong die ze mogen vangen. De nieuwe regels stellen een maximum aantal tonnen dat mag worden gevangen.

De Europese Commissie heeft de wet aangenomen om de populaties van paling en tong te beschermen. Deze soorten zijn al decennia bedreigd door overbevissing, waardoor hun aantallen sterk zijn gedaald.

De nieuwe wet is onderdeel van een groter plan om de Europese visserij te verbeteren. Er wordt ook gewerkt aan het verbeteren van de bestaande wetten, waaronder het verbod op het vissen op jonge vis.

De Europese Unie hoopt dat deze maatregelen de populaties van paling en tong zullen helpen herstellen. De Europese Commissie heeft ook aangekondigd dat er meer maatregelen zullen worden genomen om de visserij te verbeteren.

Het is belangrijk dat de Europese Unie blijft werken aan het beschermen van deze bedreigde soorten. Als we niet ingrijpen, zullen paling en tong uitsterven. Daarom is het belangrijk dat we deze maatregelen blijven volgen om te voorkomen dat dit gebeurt.