Turkse arbiter in orde na dreigement met moord: 'Voorzitter zei dat hij me zou vermoorden'

Turkse arbiter in orde na dreigement met moord: ‘Voorzitter zei dat hij me zou vermoorden’

Turkse arbiter in orde na dreigement met moord: ‘Voorzitter zei dat hij me zou vermoorden’

Een Turkse arbiter is weer in orde nadat hij bedreigd werd met moord door een voorzitter van een voetbalclub. De arbiter, die anoniem wenst te blijven, beweerde dat de voorzitter hem had gezegd dat hij hem zou vermoorden als hij niet zou toegeven aan zijn eisen.

De arbiter, die al jarenlang actief is in de Turkse voetbalwereld, vertelde dat de voorzitter van de club hem had gevraagd om een ​​beslissing in zijn voordeel te nemen. Toen de arbiter weigerde, begon de voorzitter te dreigen met moord.

De arbiter meldde de bedreiging aan de Turkse Voetbalbond (TFF). Na een onderzoek stelde de TFF vast dat de voorzitter schuldig was aan het bedreigen van de arbiter. Als straf werd de voorzitter geschorst en moest hij een boete betalen.

De TFF benadrukte dat het bedreigen van arbiters niet wordt getolereerd en dat er harde maatregelen worden genomen tegen degenen die dit doen. Ze riepen ook op tot meer respect voor arbiters en andere voetbalfunctionarissen.

De arbiter was opgelucht dat hij naar huis kon gaan zonder verdere problemen. Hij zei: “Ik ben blij dat de TFF zo snel heeft gehandeld en mij heeft beschermd tegen de bedreigingen van de voorzitter.”

Het incident toont aan hoe belangrijk het is om respect te tonen voor arbiters en andere voetbalfunctionarissen. Het is van cruciaal belang dat iedereen die betrokken is bij voetbal, respectvol blijft en geen bedreigingen uit.