Volgens WHO zijn er nog maar elf gedeeltelijk functionerende ziekenhuizen in Gaza.

Volgens WHO zijn er nog maar elf gedeeltelijk functionerende ziekenhuizen in Gaza.

De situatie in Gaza is ernstig. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn er nog maar elf gedeeltelijk functionerende ziekenhuizen in Gaza. Deze ziekenhuizen hebben te maken met een gebrek aan medicijnen, medische apparatuur en voldoende personeel. Het gebrek aan medische voorzieningen heeft ernstige gevolgen voor de gezondheid van de bevolking van Gaza.

Het probleem is veroorzaakt door de jarenlange blokkade van Israël. De blokkade heeft ervoor gezorgd dat er geen goederen of middelen naar Gaza kunnen worden gebracht. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een gebrek is aan medicijnen, medische apparatuur en voldoende personeel in de ziekenhuizen.

De situatie wordt nog erger gemaakt door de vele oorlogen die Gaza heeft meegemaakt. De oorlogen hebben ervoor gezorgd dat veel ziekenhuizen zijn verwoest. Ook hebben de oorlogen ervoor gezorgd dat veel artsen en verpleegkundigen het land hebben verlaten. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een tekort is aan medisch personeel in Gaza.

De WHO heeft aangegeven dat er dringend actie moet worden ondernomen om de situatie in Gaza te verbeteren. Er moeten meer medicijnen, medische apparatuur en personeel naar Gaza worden gebracht om de gezondheidszorg te verbeteren. Ook moet er een einde komen aan de blokkade van Israël om te voorkomen dat de situatie nog verder verslechtert.