Plasterk streeft naar een rechts kabinet door druk uit te oefenen als verkenner

Plasterk streeft naar een rechts kabinet door druk uit te oefenen als verkenner

De Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken, Ronald Plasterk, streeft naar een rechts kabinet door druk uit te oefenen als verkenner. Hij wil een kabinet dat bestaat uit de VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Deze partijen hebben samen een meerderheid in de Tweede Kamer.

Plasterk heeft de afgelopen maanden druk uitgeoefend op de partijen om tot een akkoord te komen. Hij heeft gesprekken gevoerd met de leiders van de partijen en heeft geprobeerd om een compromis te bereiken. Ook heeft hij verschillende documenten opgesteld om de partijen te helpen bij het bereiken van een akkoord.

Het is nog steeds onduidelijk of Plasterk erin zal slagen om een rechts kabinet te vormen. De partijen zijn het nog steeds niet eens over verschillende onderwerpen, zoals de belastinghervormingen en de verzorgingsstaat. Ook is er nog geen akkoord over de verdeling van ministersposten.

Plasterk blijft echter optimistisch en gelooft dat er uiteindelijk een akkoord bereikt kan worden. Hij is ervan overtuigd dat als de partijleiders bereid zijn om concessies te doen, er een rechts kabinet gevormd kan worden.

Het is duidelijk dat Plasterk er alles aan doet om een rechts kabinet te vormen. Of hij hierin zal slagen is nog onduidelijk, maar hij blijft optimistisch en blijft druk uitoefenen als verkenner.