Gemeente Uden gaat in beroep tegen beslissing over opvang van 300 asielzoekers in hotel

Gemeente Uden gaat in beroep tegen de beslissing van de rechtbank om 300 asielzoekers op te vangen in een hotel in de gemeente. De gemeente Uden had eerder aangegeven dat het niet akkoord ging met deze beslissing. Volgens de gemeente is het onmogelijk om de asielzoekers op een goede manier op te vangen in een hotel.

De gemeente Uden stelt dat het onmogelijk is om voldoende personeel in te zetten om de asielzoekers op een goede manier op te vangen. Daarnaast stelt de gemeente dat er geen voorzieningen zijn om de asielzoekers te ondersteunen, zoals een taalcursus of begeleiding bij het zoeken naar werk. Ook stelt de gemeente dat er geen mogelijkheid is om de asielzoekers te vervoeren naar andere locaties, zoals scholen of ziekenhuizen.

De gemeente Uden heeft aangegeven dat het niet akkoord gaat met de beslissing van de rechtbank en dat het in beroep gaat tegen deze beslissing. De gemeente stelt dat het onmogelijk is om de asielzoekers op een goede manier op te vangen in een hotel en dat er geen voorzieningen zijn om de asielzoekers te ondersteunen. De gemeente wil dat er een andere oplossing wordt gevonden voor het opvangen van de asielzoekers.