Zara trekt campagne in na kritiek op paspoppen in lakens gewikkeld

Zara, een van de grootste modeketens ter wereld, heeft een campagne ingetrokken na kritiek op de manier waarop de paspoppen in hun winkels waren gepresenteerd. De paspoppen waren in lakens gewikkeld, wat veel mensen als een racistisch statement zagen.

De campagne, die “Love Your Curves” heette, was bedoeld om de vrouwelijke vormen te vieren. Maar de manier waarop de paspoppen waren gepresenteerd, deed veel mensen denken aan de manier waarop slaven werden gepresenteerd in de 19e eeuw.

De kritiek op de campagne begon op sociale media, waar mensen hun ongenoegen uitten over de manier waarop Zara de paspoppen had gepresenteerd. De modeketen reageerde snel en trok de campagne in. In een verklaring zei Zara dat ze het niet hun bedoeling was om iemand te beledigen of te discrimineren.

Hoewel Zara snel reageerde op de kritiek, is het belangrijk om te onthouden dat dit soort incidenten niet langer toegestaan ​​zijn. Bedrijven moeten zich bewust zijn van de manier waarop ze hun producten presenteren en ervoor zorgen dat ze niemand beledigen of discrimineren. Als bedrijven dit niet doen, kan het leiden tot een slechte reputatie en mogelijk zelfs tot juridische actie.