Frank de Boer ontslagen als trainer na korte periode in Abu Dhabi

Frank de Boer is ontslagen als trainer van Al-Shaab, een voetbalclub uit Abu Dhabi. De ontslag komt na een korte periode van slechts twee maanden.

De voormalig Ajax-coach werd in september aangesteld door Al-Shaab, maar het team presteerde onder zijn leiding niet goed genoeg. De club verloor vier van de zes wedstrijden die De Boer coachte.

De Boer was niet de enige Nederlander die bij Al-Shaab werkte. Ook assistent-coach Patrick Lodewijks was onderdeel van de staf. Beiden zijn met onmiddellijke ingang ontslagen.

De Boer is de laatste in een lange lijst van trainers die Al-Shaab heeft ontslagen. De club heeft sinds 2017 al meer dan twintig trainers versleten.

Hoewel De Boer een korte periode bij Al-Shaab heeft gewerkt, is hij nog steeds een van de meest succesvolle Nederlandse trainers ooit. Hij won met Ajax vier keer op rij de Eredivisie en bereikte de halve finale van de Champions League in 1997.

Het is nog niet bekend wat De Boer nu gaat doen. Hij heeft al aangegeven dat hij graag terug wil naar Nederland om daar weer aan de slag te gaan als trainer.