Gitarist John Frusciante van Red Hot Chili Peppers heeft een gebroken vinger

John Frusciante, de gitarist van de Red Hot Chili Peppers, heeft een gebroken vinger. Hij heeft een breuk in zijn linker pink gekregen tijdens een recent optreden in Los Angeles.

De band heeft bevestigd dat Frusciante een breuk heeft opgelopen, maar heeft niet gespecificeerd hoe hij de blessure heeft opgelopen. Volgens sommige bronnen is Frusciante tijdens het spelen van een solo van zijn gitaar gevallen.

Hoewel de band geen verdere informatie heeft vrijgegeven, hebben ze aangekondigd dat de tournee wordt uitgesteld totdat Frusciante volledig hersteld is. De bandleden hebben ook hun steun uitgesproken voor Frusciante en hopen dat hij snel herstelt.

Frusciante is een van de meest invloedrijke gitaristen van de afgelopen decennia. Hij is bij de Red Hot Chili Peppers sinds 1998 en heeft meegewerkt aan albums zoals Californication, By the Way en Stadium Arcadium.

Het is nog onduidelijk hoe lang Frusciante zal moeten herstellen van zijn blessure. Hoewel hij waarschijnlijk snel weer op de been zal zijn, kan het herstelproces langer duren dan verwacht. De fans van de band hopen dat Frusciante snel weer gezond en wel is en dat de tournee zo snel mogelijk wordt hervat.