Verstappen, Van der Poel en Bol genomineerd voor Sportman en -vrouw van het Jaar

Verstappen, Van der Poel en Bol genomineerd voor Sportman en -vrouw van het Jaar

Max Verstappen, Mathieu van der Poel en Dafne Schippers zijn genomineerd voor de titel van Sportman en -vrouw van het Jaar. Deze drie sporters hebben een geweldig jaar achter de rug.

Max Verstappen is de jongste Formule 1-coureur ooit die een Grand Prix heeft gewonnen. In 2019 won hij twee races en werd hij derde in het kampioenschap. Hij is een inspiratie voor veel jonge mensen in Nederland.

Mathieu van der Poel is een veelzijdig wielrenner. Hij won in 2019 de wereldkampioenschap veldrijden, de Amstel Gold Race en de Ronde van Vlaanderen. Ook won hij de Ronde van Nederland en de Ronde van Noorwegen.

Dafne Schippers is een Nederlandse atlete die in 2019 twee wereldrecords heeft verbeterd. Ze won goud op de wereldkampioenschappen atletiek in Doha en werd tweede op de 200 meter op de Olympische Spelen in Tokio.

Deze drie sporters hebben een geweldig jaar gehad en hebben veel mensen geïnspireerd. Ze zijn allemaal genomineerd voor de titel Sportman en -vrouw van het Jaar. De winnaar wordt bekend gemaakt op 5 december 2019.