Dubreuil neemt revanche na diskwalificatie van Otterspeer op 500 meter in Polen

De Nederlandse schaatser Jan Dubreuil heeft op de 500 meter tijdens de World Cup in Polen revanche genomen voor de diskwalificatie van zijn landgenoot Thomas Otterspeer. Dubreuil finishte als tweede met een tijd van 35,08 seconden, waarmee hij zijn persoonlijk record verbeterde.

De Nederlandse schaatsers hadden een moeilijke start van het toernooi. Otterspeer werd gediskwalificeerd voor het overschrijden van de lijn bij de start van de 500 meter. De diskwalificatie was een grote teleurstelling voor de Nederlanders, maar Dubreuil nam revanche door een goede prestatie te leveren.

Het was voor Dubreuil de tweede keer dat hij op het podium stond dit seizoen. Eerder won hij al een bronzen medaille op de 1000 meter in Heerenveen. Met zijn tweede plaats op de 500 meter in Polen heeft hij bewezen dat hij een grote concurrent is voor de andere schaatsers.

Hoewel Dubreuil blij was met zijn prestatie, was hij ook teleurgesteld dat Otterspeer niet mee kon doen. “Het is jammer dat Thomas niet mee kon doen, maar ik ben blij dat ik mijn persoonlijk record heb verbeterd en dat ik tweede ben geworden”, aldus Dubreuil.

Dubreuil blijft zich steeds verder ontwikkelen als schaatser en heeft al bewezen dat hij een serieuze concurrent is voor de andere schaatsers. Hij heeft laten zien dat hij in staat is om op hoog niveau te schaatsen, ook als er tegenslagen zijn.