Egyptenaren stemmen voor president, maar uitslag is al bekend

Egyptenaren stemmen voor president, maar uitslag is al bekend

Afgelopen week hebben de Egyptenaren gestemd voor hun nieuwe president. Hoewel de stembusgang een formele verplichting is, is de uitslag al bekend. Abdel Fattah el-Sisi, de huidige president, is herkozen met 97 procent van de stemmen.

De verkiezingen werden gezien als een formaliteit omdat er geen andere kandidaat was. De enige andere kandidaat, Moussa Mostafa Moussa, was een onbekende politicus die zichzelf had voorgesteld als kandidaat. Hij kreeg slechts 3 procent van de stemmen.

Hoewel de verkiezingen formeel zijn afgerond, is er veel kritiek op de verkiezingen. Veel mensen vragen zich af of de verkiezingen eerlijk waren. Er zijn aanwijzingen dat de stembusgang niet vrij en eerlijk was. Er zijn verschillende berichten over intimidatie van stemmers en het gebruik van geld om stemmen te kopen.

De verkiezingen hebben ook aangetoond dat Egypte een autoritair regime is. President el-Sisi heeft veel macht en controleert het land met een ijzeren vuist. Hij heeft verschillende politieke tegenstanders gevangengezet en heeft de persvrijheid sterk beperkt.

Hoewel de verkiezingen formeel zijn afgerond, blijft er veel twijfel bestaan over de eerlijkheid ervan. Het is duidelijk dat president el-Sisi veel macht heeft en dat Egypte een autoritair regime is. De komende jaren zal het interessant zijn om te zien hoe de situatie in Egypte verandert.