Corbeau wint EK-goud door Kamminga te verslaan, Toussaint ook succesvol

Corbeau wint EK-goud door Kamminga te verslaan, Toussaint ook succesvol

Het EK Gewichtheffen is afgelopen weekend afgesloten met een grote overwinning voor Nederland. Corbeau heeft goud gewonnen door Kamminga te verslaan in de finale. Ook Toussaint was succesvol, hij won brons.

Corbeau had al een aantal goede prestaties geleverd tijdens het EK. In de halve finale versloeg hij de Poolse kampioen en in de finale stond hij tegenover Kamminga. Corbeau begon sterk en wist zijn voorsprong vast te houden. Na een spannende strijd won hij uiteindelijk met een verschil van twee kilo.

Toussaint had ook een goede prestatie geleverd. Hij versloeg de Italiaanse kampioen en won daarmee brons. Hij was erg blij met zijn prestatie en was dankbaar voor alle steun die hij had gekregen.

De Nederlandse ploeg heeft een geweldig resultaat behaald. Corbeau en Toussaint hebben bewezen dat ze tot de beste gewichtheffers ter wereld behoren. Ze hebben laten zien dat ze in staat zijn om op het hoogste niveau te presteren. Dit is een mooie prestatie voor de Nederlandse gewichtheffers en een grote inspiratie voor andere atleten.