Landman wint Klaasen en wordt eerste Nederlander in Lakeside-finale sinds 2017

Landman wint Klaasen en wordt eerste Nederlander in Lakeside-finale sinds 2017

De Nederlandse darter Richard Landman heeft de finale van het Lakeside World Professional Darts Championship bereikt. Hij versloeg de Belg Kim Huybrechts in de halve finale en werd daarmee de eerste Nederlander sinds 2017 die de finale heeft gehaald.

Landman begon sterk aan de wedstrijd tegen Huybrechts, waarbij hij een voorsprong nam van 3-0. Hij bleef zijn voorsprong vasthouden en won uiteindelijk met 5-2. Na de wedstrijd was Landman erg blij met zijn prestatie. “Ik ben heel blij dat ik de finale heb gehaald. Ik heb hard gewerkt om hier te komen en het is een geweldig gevoel om de finale te halen”, aldus Landman.

In de finale zal Landman het opnemen tegen de Engelse darter Scott Waites. Waites is een ervaren speler en heeft al twee keer eerder het Lakeside World Professional Darts Championship gewonnen. Landman zal het moeilijk krijgen in de finale, maar hij is vastbesloten om te winnen. “Ik ben er klaar voor om mijn beste spel te laten zien en ik ga mijn uiterste best doen om te winnen”, zei hij.

Het is alweer een tijdje geleden dat een Nederlander de finale van het Lakeside World Professional Darts Championship heeft gehaald. Het laatste Nederlandse succes dateert van 2017, toen Jeffrey de Graaf de finale haalde. Nu is het aan Landman om de Nederlandse traditie voort te zetten en hopelijk te winnen.