Nederland sticht internationale coalitie om afscheid te nemen van fossiele subsidies

Nederland heeft een internationale coalitie gesticht om afscheid te nemen van fossiele subsidies. Deze coalitie bestaat uit landen die samenwerken om de wereldwijde steun voor fossiele brandstoffen te verminderen. Het doel is om de wereldwijde steun voor fossiele brandstoffen te verminderen en de overgang naar hernieuwbare energie te versnellen.

De coalitie is opgericht door Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Groot-Brittannië, Canada, Mexico, Zweden en Denemarken. Deze landen hebben een verklaring ondertekend waarin ze hun steun uitspreken voor het verminderen van fossiele subsidies. De verklaring benadrukt dat de overgang naar hernieuwbare energie een prioriteit moet zijn voor alle landen.

Het verminderen van fossiele subsidies is een belangrijke stap in de strijd tegen klimaatverandering. Fossiele brandstoffen zijn een belangrijke bron van CO2-uitstoot, die een grote bijdrage levert aan de opwarming van de aarde. Door de steun voor fossiele brandstoffen te verminderen, kunnen landen meer geld investeren in hernieuwbare energiebronnen.

De coalitie heeft ook een aantal concrete maatregelen voorgesteld om de overgang naar hernieuwbare energie te versnellen. Deze maatregelen omvatten het verminderen van subsidies voor fossiele brandstoffen, het verhogen van investeringen in hernieuwbare energiebronnen en het verbeteren van de energie-efficiëntie.

De coalitie is een belangrijke stap in de strijd tegen klimaatverandering en het versnellen van de overgang naar hernieuwbare energie. Door de steun voor fossiele brandstoffen te verminderen, kunnen landen meer geld investeren in hernieuwbare energiebronnen. Dit zal helpen bij het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van een duurzamere toekomst.