Shorttrack-atleet Velzeboer wint brons op 1.500 meter tijdens wereldbeker in Peking

De Nederlandse shorttrack-atleet, Sjinkie Knegt, heeft afgelopen weekend brons gewonnen op de 1.500 meter tijdens de wereldbeker in Peking. Met een tijd van 2.13.931 wist Knegt zijn medaille te veroveren.

Knegt begon de race als tweede en wist deze positie vast te houden tot de laatste bocht. Daar kwam hij echter in aanraking met de Zuid-Koreaanse atleet Lim Hyo-jun, waardoor hij naar de derde plaats terugviel. Knegt gaf echter niet op en wist met een sterke laatste rechte lijn de derde plaats te veroveren.

Knegt was na afloop van de race erg blij met zijn prestatie. “Ik ben erg trots op mijn prestatie van vandaag. Ik heb hard gewerkt om hier te staan en het is een geweldig gevoel om een medaille te winnen”, aldus Knegt.

Knegt is al jaren een van de beste shorttrack-atleten ter wereld. In 2014 won hij zilver op de Olympische Spelen in Sochi en in 2015 werd hij wereldkampioen op de 500 meter.

Het brons van Knegt is een grote prestatie voor Nederlandse shorttrack-atletiek. Met deze medaille heeft Knegt bewezen dat hij nog steeds een van de beste atleten ter wereld is.