Le Pen moet voor rechter verschijnen wegens vermeende verduistering van EU-geld

De Franse politicus Marine Le Pen moet voor de rechter verschijnen wegens vermeende verduistering van EU-geld. Volgens de Franse justitie is er sprake van een misdrijf dat plaatsvond tussen 2009 en 2017. Het Openbaar Ministerie heeft bevestigd dat Le Pen wordt vervolgd voor het misbruik van EU-fondsen.

De vermeende verduistering betreft een bedrag van meer dan 300.000 euro. Volgens de Franse autoriteiten heeft Le Pen dit geld gebruikt om personeel in dienst te nemen voor haar partij, de Nationale Rassemblement (RN). Deze personeelsleden werden betaald met geld dat bestemd was voor het Europees Parlement.

De Franse politicus ontkent de beschuldigingen en stelt dat de vermeende verduistering een politieke aanval is. Ze stelt dat het Openbaar Ministerie de zaak gebruikt om haar te bestrijden omdat ze een politieke concurrent is.

Le Pen zal voor de rechter moeten verschijnen om haar verhaal te vertellen. Als ze schuldig wordt bevonden, kan ze een boete krijgen of zelfs een gevangenisstraf. In ieder geval zal deze zaak een grote invloed hebben op haar politieke carrière.