Veldrijdster Brand ondanks gebroken middenhandsbeentje in EK-ploeg

Veldrijdster Brand ondanks gebroken middenhandsbeentje in EK-ploeg

Lucinda Brand is maandag gewoon geselecteerd voor het EK veldrijden van komend weekend in het Belgische Namen. De 33-jarige titelverdedigster kan ondanks een gebroken middenhandsbeentje waarschijnlijk starten.

Ruim een week geleden ging Brand bij de verkenning van het parcours voor de wereldbekerwedstrijd in Tábor onderuit en brak ze haar hand. Ze werd vorige week maandag in België geopereerd.

Brand ging er op dat moment van uit dat ze het EK aan zich voorbij moest laten gaan, al is die kans er nog steeds. “We nemen eind deze week een beslissing, want we willen niets forceren. Voor nu zijn we blij met de progressie”, schrijft ze op Twitter.

Bij de vrouwen bestaat de Nederlandse EK-ploeg uit acht rensters, onder wie Marianne Vos en revelatie Fem van Empel. De twintigjarige Van Empel won dit seizoen alle vier wereldbekers die zijn verreden. Denise Betsema, Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado, Inge van der Heijden en Aniek van Alphen completeren de formatie.

Bij de mannen doen vijf Nederlanders mee: Lars van der Haar, Corné van Kessel, Ryan Kamp, Mees Hendrikx en Joris Nieuwenhuis. Mathieu van der Poel laat de wedstrijd op Belgische bodem schieten.

Vorig jaar ging het EK-goud bij zowel de mannen als vrouwen naar Nederland. Naast Brand ging Lars van der Haar er met de titel vandoor.