Benfica-trainer Schmidt bekogeld met fles: ‘Als ik het probleem ben, zal ik vertrekken’

Afgelopen week heeft Benfica-trainer Bruno Lage een schokkende ervaring gehad. Tijdens een wedstrijd tegen Sporting CP werd hij bekogeld met een fles door een fan. Lage reageerde op de situatie door te zeggen: “Als ik het probleem ben, zal ik vertrekken.”

De incident vond plaats tijdens de tweede helft van de wedstrijd, toen Lage aan de kant stond om de spelers aan te moedigen. Plotseling werd hij bekogeld met een fles die door een fan in het publiek was gegooid. Lage was geschokt door de situatie, maar bleef rustig en verliet het veld zonder verdere incidenten.

Na de wedstrijd sprak Lage over het incident en zei dat hij het niet goedkeurde. Hij verklaarde ook dat hij bereid was om te vertrekken als hij het probleem was. “Ik ben hier om Benfica te helpen en als ik het probleem ben, zal ik vertrekken,” zei hij. “Ik ben hier om de club te helpen en als ik niet in staat ben om dat te doen, zal ik vertrekken.”

De Portugese voetbalbond heeft een onderzoek ingesteld naar het incident en er wordt verwacht dat er sancties volgen voor de fan die de fles gooide. Ondertussen is Lage vastbesloten om door te gaan met zijn werk voor Benfica en heeft hij aangegeven dat hij blijft totdat de club hem anders instrueert.