FC Twente stijgt naar derde plaats na zwaarbevochten overwinning op Excelsior

FC Twente heeft een zwaarbevochten overwinning behaald op Excelsior, waardoor de club naar de derde plaats in de Eredivisie is gestegen. De Tukkers speelden een sterk duel tegen de Rotterdammers en waren verdiend met 2-1 de winnaar.

De wedstrijd begon met een aanval van FC Twente, waarbij de ploeg een aantal kansen creƫerde. Excelsior had moeite om de druk te weerstaan en het duurde niet lang voordat FC Twente op voorsprong kwam. Na een goede aanval van de Tukkers scoorde Queensy Menig de 1-0.

Na de rust kwam Excelsior sterk terug in de wedstrijd. De Rotterdammers gingen op zoek naar de gelijkmaker en na een kwartier spelen kregen ze hun beloning. Na een goede aanval van Excelsior scoorde Jurgen Mattheij de 1-1.

FC Twente bleef echter strijden en na een uur spelen scoorde Queensy Menig zijn tweede doelpunt van de avond. Hiermee bracht hij de stand op 2-1 en was de overwinning voor FC Twente binnen.

Met deze overwinning stijgt FC Twente naar de derde plaats in de Eredivisie. De Tukkers hebben nu evenveel punten als Vitesse en Ajax, maar staan op basis van het doelsaldo op de derde plaats.

Het was een zwaarbevochten overwinning voor FC Twente, maar het resultaat mag er zijn. De ploeg heeft laten zien dat ze mee kunnen strijden om een plek in de top drie van de Eredivisie.