Feyenoord ontsnapt tegen FC Volendam: 'Eindelijk hebben we dat gelukje gehad'

Feyenoord ontsnapt tegen FC Volendam: ‘Eindelijk hebben we dat gelukje gehad’

Feyenoord heeft zich zondagavond op het nippertje weten te redden tegen FC Volendam. In een spannende wedstrijd in De Kuip kwam Feyenoord in de laatste minuut op voorsprong door een goal van Nicolai Jørgensen. Na de wedstrijd was trainer Dick Advocaat opgelucht: “Eindelijk hebben we dat gelukje gehad”.

Feyenoord begon de wedstrijd sterk en had al snel de leiding in handen. Na een kwartier spelen kreeg de thuisploeg een penalty, maar deze werd gemist door Steven Berghuis. Daarna kreeg FC Volendam steeds meer grip op de wedstrijd en kwam het na een half uur spelen op voorsprong door een goal van Mike van Duinen. Feyenoord leek op weg naar een nederlaag, maar in de laatste minuut wist Nicolai Jørgensen de gelijkmaker te scoren.

Na afloop was Dick Advocaat blij met het resultaat: “Het was een moeilijke wedstrijd, maar uiteindelijk hebben we dat gelukje gehad. We hebben hard gewerkt om deze overwinning te behalen”. Ook spelers als Karim El Ahmadi en Robin van Persie waren blij met het resultaat. “Het was een zware wedstrijd, maar we hebben ons er doorheen geslagen”, aldus El Ahmadi.

Feyenoord heeft met deze overwinning de druk van zich afgeschud en kan nu met een gerust hart verder. De ploeg staat nu vierde in de Eredivisie en kan zich opmaken voor de volgende wedstrijd tegen AZ.