Staatssecretaris roept gemeenten op na kritisch rapport over Ter Apel

Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Raymond Knops, heeft gemeenten opgeroepen om hun aanpak van de problemen in Ter Apel te heroverwegen. Dit komt naar aanleiding van een kritisch rapport dat is opgesteld door een onafhankelijke commissie.

Het rapport bevatte een aantal kritische bevindingen over de manier waarop de gemeente Ter Apel met de problemen omgaat. De commissie concludeerde dat er onvoldoende aandacht is voor de sociale problemen in de stad en dat er te weinig wordt gedaan om de leefomstandigheden te verbeteren.

Staatssecretaris Knops heeft de gemeenten opgeroepen om hun aanpak van de problemen in Ter Apel te heroverwegen. Hij benadrukte dat er meer moet worden gedaan om de leefomstandigheden in de stad te verbeteren. Hij zei ook dat er meer geld moet worden geïnvesteerd in sociale voorzieningen, zoals onderwijs en gezondheidszorg.

Knops benadrukte ook dat het belangrijk is dat de gemeenten samenwerken met burgers en lokale organisaties om de problemen in Ter Apel aan te pakken. Hij zei dat het belangrijk is dat de gemeenten luisteren naar de bezorgdheden van de bewoners en hun suggesties serieus nemen.

Staatssecretaris Knops heeft duidelijk gemaakt dat er meer moet worden gedaan om de problemen in Ter Apel aan te pakken. Hij heeft de gemeenten opgeroepen om hun aanpak te heroverwegen en meer samen te werken met burgers en lokale organisaties. Alleen door samenwerking en investering in sociale voorzieningen, kan Ter Apel een betere toekomst krijgen.