Reddingsactie voor scheve toren in Bologna kost Italiaanse stad miljoenen

Reddingsactie voor scheve toren in Bologna kost Italiaanse stad miljoenen

De Italiaanse stad Bologna heeft miljoenen euro’s uitgegeven aan de reddingsactie van de scheve toren van Bologna. De toren, die al meer dan 800 jaar oud is, staat op het Piazza di Porta Ravegnana en is een van de meest iconische bezienswaardigheden in de stad.

De toren begon in de loop der jaren te verzakken en was in gevaar om in te storten. Daarom moest er een reddingsactie worden gestart om de toren te redden. De stad heeft meer dan €3 miljoen uitgegeven aan de restauratie van de toren.

De restauratie begon in 2014 en duurde bijna twee jaar. Er werd een speciale constructie gebouwd om de toren te stabiliseren en te voorkomen dat hij verder zou verzakken. Er werd ook een speciale techniek gebruikt om de toren te versterken, waarbij stalen staven werden geïnstalleerd om de toren te versterken.

De restauratie werd voltooid in 2016 en de toren is nu weer veilig. Er wordt gezegd dat de toren nu nog steeds een beetje scheef staat, maar dat hij veel stabieler is dan voorheen.

Hoewel de reddingsactie van de toren miljoenen euro’s heeft gekost, is het een kleine prijs om te betalen voor het behoud van zo’n belangrijk stuk geschiedenis. De toren is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Bologna en staat symbool voor de stad.