Oranje-coach Wiegman moest lange tijd wachten op resultaat: ‘We dachten echt dat we er waren’

De afgelopen jaren heeft de Nederlandse voetbalploeg onder leiding van bondscoach Sarina Wiegman een enorme transformatie doorgemaakt. De ploeg heeft zich ontwikkeld tot een van de beste teams ter wereld, met een aantal grote prestaties in de afgelopen jaren.

Na een lange periode van voorbereiding en hard werken, was het eindelijk zover: de ploeg stond op het punt om deel te nemen aan de FIFA Women’s World Cup 2019. De verwachtingen waren hoog, maar helaas kwam het resultaat niet zoals gehoopt. De ploeg eindigde als vierde, waardoor de verwachtingen niet werden waargemaakt.

Hoewel de ploeg teleurgesteld was over het resultaat, is bondscoach Sarina Wiegman er trots op dat ze zo ver heeft kunnen komen. “We dachten echt dat we er waren”, zei ze na afloop van de wedstrijd. “We hebben hard gewerkt en veel geïnvesteerd in deze ploeg, dus het is jammer dat we niet verder zijn gekomen.”

Hoewel het resultaat niet zoals gehoopt was, heeft Wiegman bewezen dat ze een uitstekende coach is. Ze heeft de ploeg geleid naar een aantal grote prestaties, waaronder twee Europese titels en een derde plaats bij de Women’s World Cup.

Het is duidelijk dat Wiegman een grote invloed heeft gehad op de Nederlandse voetbalploeg. Ze heeft laten zien dat ze in staat is om een team te leiden naar grote successen, en dat ze bereid is om tijd en energie te investeren om dit te bereiken. Hoewel het resultaat bij de Women’s World Cup niet zoals gehoopt was, is Wiegman er trots op dat ze zo ver is gekomen.