Twee jaar geleden verdubbelde het Nederlandse spaargeld op buitenlandse rekeningen

Het Nederlandse spaargeld op buitenlandse rekeningen is de afgelopen twee jaar verdubbeld. Volgens cijfers van de Nederlandsche Bank (DNB) steeg het totaalbedrag aan spaargeld op buitenlandse rekeningen van €18,7 miljard in 2017 naar €37,4 miljard in 2019.

Deze stijging is vooral te danken aan de toegenomen populariteit van buitenlandse spaarrekeningen onder Nederlanders. Veel mensen kiezen ervoor om hun spaargeld op buitenlandse rekeningen te zetten omdat de rentes vaak hoger zijn dan in Nederland. Daarnaast bieden veel buitenlandse banken meer flexibiliteit en een grotere diversiteit aan beleggingsmogelijkheden.

Hoewel het verdubbelen van het spaargeld op buitenlandse rekeningen een positieve ontwikkeling is, kunnen er ook risico’s aan verbonden zijn. Als u uw spaargeld op een buitenlandse rekening heeft staan, is het belangrijk om te weten dat uw geld niet altijd even goed beschermd is als in Nederland. Daarnaast kunnen er extra kosten verbonden zijn aan het openen en beheren van een buitenlandse rekening.

Het is daarom belangrijk dat u goed onderzoek doet voordat u uw spaargeld op een buitenlandse rekening zet. Zorg ervoor dat u alle voor- en nadelen goed afweegt en dat u weet welke risico’s er verbonden zijn aan het openen van een buitenlandse rekening. Als u deze stappen goed doorloopt, kunt u er zeker van zijn dat u de juiste keuze maakt voor uw spaargeld.