Na 65 jaar staat Brenda Lee's kersthit op nummer 1, boven Mariah Carey's kersthit

Na 65 jaar staat Brenda Lee’s kersthit op nummer 1, boven Mariah Carey’s kersthit

Na 65 jaar is het eindelijk zover: Brenda Lee’s kersthit ‘Rockin’ Around the Christmas Tree’ staat op nummer 1 in de kersthitlijsten. Het is de eerste keer dat deze klassieker boven Mariah Carey’s ‘All I Want For Christmas Is You’ staat.

Deze prestatie is nog indrukwekkender als je bedenkt dat ‘Rockin’ Around the Christmas Tree’ al in 1958 werd uitgebracht, terwijl Mariah Carey’s hit pas in 1994 verscheen. Deze klassieker is dus meer dan een halve eeuw oud en heeft de tand des tijds doorstaan.

Het succes van ‘Rockin’ Around the Christmas Tree’ is te danken aan de vele covers die er van gemaakt zijn. Er zijn versies van deze kerstklassieker gemaakt door artiesten als The Jackson 5, The Beach Boys, Coldplay en zelfs Justin Bieber.

Het is een mooi voorbeeld van hoe een klassiek nummer de tand des tijds kan doorstaan. Hoewel Mariah Carey’s ‘All I Want For Christmas Is You’ nog steeds een van de meest populaire kersthits is, heeft Brenda Lee’s ‘Rockin’ Around the Christmas Tree’ de top van de hitlijsten bereikt.

Het is een geweldig voorbeeld van hoe een klassiek nummer generaties kan blijven inspireren. We hopen dat ‘Rockin’ Around the Christmas Tree’ nog vele jaren op nummer 1 blijft staan!