Oranje speelt cruciaal duel met België zonder Groenen en Van de Donk

Oranje speelt cruciaal duel met België zonder Groenen en Van de Donk

Het Nederlandse vrouwenvoetbalelftal staat voor een belangrijke wedstrijd tegen België. Het duel is cruciaal voor de kwalificatie voor het EK 2021. Helaas zullen twee van de meest ervaren speelsters, Sherida Spitse en Danielle van de Donk, niet meespelen. Beide speelsters zijn geblesseerd.

De afwezigheid van Spitse en Van de Donk is een grote tegenvaller voor Oranje. Spitse is de aanvoerster van het team en heeft al meer dan 150 interlands gespeeld. Ook Van de Donk is een ervaren speelster met meer dan 100 interlands op haar naam. Beide speelsters zijn belangrijke pijlers in het elftal.

Hoewel de afwezigheid van Spitse en Van de Donk een grote tegenvaller is, is er ook goed nieuws. Vivianne Miedema, de topscorer van Oranje, is wel fit en kan meespelen. Miedema is een van de beste voetbalsters ter wereld en heeft al meer dan 70 doelpunten gemaakt voor Oranje. Ook speelsters als Lieke Martens, Jackie Groenen en Shanice van de Sanden zijn fit en kunnen meedoen.

Het duel tegen België wordt een spannende wedstrijd. Oranje moet winnen om kans te maken op een plaats bij het EK 2021. Met een goede prestatie kan Oranje laten zien dat het ook zonder Spitse en Van de Donk sterk is.

Het duel tussen Nederland en België wordt op dinsdag 17 november gespeeld in Breda. De wedstrijd begint om 20.00 uur en is live te volgen op NPO 1.