Zwitserse bank erkent betrokkenheid bij belastingontduiking in VS

De Zwitserse bank UBS heeft vorige week erkend dat ze betrokken is geweest bij belastingontduiking in de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft een schikking getroffen met de Amerikaanse autoriteiten om een boete van $ 545 miljoen te betalen.

De schikking is het resultaat van een onderzoek dat werd uitgevoerd door de Amerikaanse autoriteiten naar mogelijke belastingontduiking door UBS. Het onderzoek bewees dat UBS meer dan 20.000 Amerikaanse klanten had die hun inkomsten verborgen hielden van de Amerikaanse belastingdienst.

UBS heeft toegegeven dat het bedrijf verantwoordelijk is voor de belastingontduiking en heeft een schikking getroffen met de Amerikaanse autoriteiten. Volgens de schikking zal UBS de boete betalen, maar ook samenwerken met de Amerikaanse autoriteiten om de identiteit van de klanten te achterhalen en hun belastingaangiften te verifiëren.

De schikking is een duidelijk signaal dat belastingontduiking niet langer wordt getolereerd. Het is een waarschuwing aan andere bedrijven die betrokken zijn bij belastingontduiking dat ze moeten stoppen met hun illegale activiteiten, anders zullen ze ook worden gestraft.

Het is belangrijk dat bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen en de wetten en regels volgen die gelden voor belastingontduiking. Alleen op deze manier kan ervoor worden gezorgd dat iedereen zijn of haar fair share betaalt en dat er geen oneerlijke concurrentie ontstaat tussen bedrijven die wel of niet belasting betalen.