UEFA krijgt geen fouten aangewezen bij samenstelling Oranjepoule met Schotland en Engeland.

UEFA krijgt geen fouten aangewezen bij samenstelling Oranjepoule met Schotland en Engeland.

De UEFA heeft de samenstelling van de Oranjepoule voor de Europese kwalificatiecyclus voor het WK 2022 bekendgemaakt. De poule bestaat uit Nederland, Schotland, Engeland, Tsjechiƫ en Kosovo. De samenstelling van de poule heeft veel reacties opgeroepen, omdat Schotland en Engeland in dezelfde poule zitten. Sommige mensen hebben de UEFA verweten dat ze geen rekening hebben gehouden met de gevoeligheden tussen de twee landen.

Hoewel het begrijpelijk is dat sommige mensen zich zorgen maken over de samenstelling van de poule, kunnen we niet zeggen dat de UEFA fouten heeft gemaakt. De UEFA heeft een systeem ontwikkeld waarbij alle landen in verschillende poules worden ingedeeld. Het systeem is zo ontworpen dat landen die dicht bij elkaar liggen niet in dezelfde poule komen. Aangezien Schotland en Engeland dicht bij elkaar liggen, is het logisch dat ze in dezelfde poule zitten.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de UEFA geen politieke beslissingen neemt bij het samenstellen van de poules. Ze volgen alleen hun eigen systeem om ervoor te zorgen dat alle landen eerlijk worden behandeld. Daarom kunnen we concluderen dat de UEFA geen fouten heeft gemaakt bij het samenstellen van de Oranjepoule met Schotland en Engeland.