Israëlisch leger trekt op naar het zuiden van de Gazastrook

Het Israëlische leger heeft vandaag een operatie gestart in de zuidelijke Gazastrook. Het leger is opgerukt om de veiligheid van Israël te waarborgen en de recente escalatie van gewelddadige aanvallen tegen Israëlische burgers te stoppen.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft verklaard dat het leger “alle noodzakelijke stappen” zal nemen om de veiligheid van Israël te waarborgen. Hij zei ook dat het leger “de terroristische organisaties die achter de aanvallen zitten, zal bestrijden”.

De operatie is het resultaat van een reeks aanvallen die de afgelopen weken plaatsvonden, waaronder raketaanvallen, mortieraanvallen en granaataanvallen. Deze aanvallen hebben geleid tot een toename van de spanningen tussen Israël en de Palestijnse gebieden.

Het Israëlische leger heeft verklaard dat het doel van de operatie is om de veiligheid van Israël te versterken en de aanvallers te identificeren en te bestrijden. Het leger heeft ook verklaard dat het zal proberen om de burgers in de Gazastrook te beschermen.

De operatie komt op een kritiek moment voor de regio, waar de spanningen tussen Israël en Palestina al jarenlang hoog zijn. Het is nog onduidelijk hoe lang de operatie zal duren, maar het is duidelijk dat het een belangrijke stap is in de strijd tegen terrorisme in de regio.