Weghorst scoort voor Hoffenheim, Simons wint met RB Leipzig

Weghorst scoort voor Hoffenheim, Simons wint met RB Leipzig

De afgelopen week was een geweldige week voor twee Nederlandse voetballers: Wout Weghorst en Justin Simons. Weghorst scoorde twee doelpunten voor Hoffenheim in hun wedstrijd tegen Mainz, waardoor ze een 3-2 overwinning behaalden. Simons won met RB Leipzig de Duitse beker, door in de finale met 3-0 te winnen van Borussia Dortmund.

Weghorst is al een aantal jaren actief in het buitenland. Hij speelt al sinds 2018 voor Hoffenheim en heeft zich in die tijd ontwikkeld tot een van de beste spitsen in de Bundesliga. Zijn twee doelpunten tegen Mainz waren zijn negende en tiende van het seizoen.

Simons is iets minder bekend, maar heeft ook al een aantal jaren in het buitenland gespeeld. Hij is sinds 2019 actief bij RB Leipzig en heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke speler voor de club. In de finale van de Duitse beker was hij een van de beste spelers op het veld en scoorde hij ook nog eens een doelpunt.

Het is geweldig om te zien hoe twee Nederlandse voetballers zo succesvol kunnen zijn in het buitenland. Weghorst en Simons hebben beiden laten zien dat ze klaar zijn voor de top en dat ze een grote toekomst tegemoet gaan. We hopen dat ze hun succes kunnen voortzetten en dat er nog veel meer Nederlandse voetballers volgen in hun voetsporen.