Taylor Swift breekt record door hele top 10 Amerikaanse hitlijst te bezetten

Taylor Swift breekt record door hele top 10 Amerikaanse hitlijst te bezetten

Taylor Swift heeft een record gevestigd door de gehele top 10 van de Amerikaanse Billboard-hitlijst te bezetten met haar muziek. De eerste tien liedjes van de top 100 zijn afkomstig van haar onlangs verschenen album Midnights, meldt Billboard.

Swift voert de lijst aan met het nummer Anti-Hero, waarvan op de dag van de albumrelease al een videoclip verscheen. De nummers Lavender Haze en Maroon maken de top 3 compleet. Ook het duet Snow On The Beach met Lana Del Rey scoort een plekje bij de tien populairste nummers van de Verenigde Staten.

Swift breekt hiermee het record dat op naam van Drake stond. Hij bezette in september vorig jaar negen van de tien plekken van de Billboard Hot 100.

De plaat Midnights komt ook op de eerste plaats binnen in de albumlijst. Het is de elfde keer dat een album van Swift de meest verkochte plaat van het moment wordt. Dat lukte haar alleen niet met haar debuutplaat uit 2006. De zangeres stond vorig jaar november ook nog op de eerste plaats met haar opnieuw uitgebrachte album Red (Taylor’s Version).

Met elf nummer 1-albums evenaart Swift het aantal van Barbra Streisand. Alleen The Beatles (negentien keer) en JAY-Z (veertien keer) stonden vaker op de eerste plaats.