Oranje verliest voorsprong tegen Beerensteyn: 'Was een gekkenhuis'

Oranje verliest voorsprong tegen Beerensteyn: ‘Was een gekkenhuis’

Het Nederlandse vrouwenvoetbalelftal heeft zondag een teleurstellende wedstrijd gespeeld tegen Beerensteyn. Oranje, dat de voorsprong had genomen, verloor uiteindelijk met 2-1.

Het begon goed voor Oranje, dat al na twee minuten op voorsprong kwam. Vivianne Miedema scoorde de openingstreffer, waardoor de verwachtingen voor de rest van de wedstrijd hoog waren. Helaas voor Oranje was dat niet het geval.

Beerensteyn kwam al snel terug in de wedstrijd en scoorde twee doelpunten in de tweede helft. Oranje probeerde nog om de achterstand in te halen, maar het lukte niet.

Na afloop van de wedstrijd was bondscoach Sarina Wiegman teleurgesteld. “Het was een gekkenhuis”, zei ze. “We hadden de voorsprong en we hadden het spel onder controle, maar we konden de voorsprong niet vasthouden.”

Oranje heeft nu twee wedstrijden op rij verloren en staat nu op de vierde plaats in de EK-kwalificatiepoule. Het is belangrijk dat Oranje zich snel herpakt, want anders is het EK-ticket ver weg.