Bijna frontale botsing tussen twee binnenvaartschepen bij Willemstad

Bijna frontale botsing tussen twee binnenvaartschepen bij Willemstad

Afgelopen maandag heeft er bij Willemstad een bijna frontale botsing plaatsgevonden tussen twee binnenvaartschepen. De twee schepen, de ‘MSC Lissabon’ en de ‘MSC Rotterdam’, waren beide op weg naar de haven van Willemstad.

Gelukkig kon de botsing worden voorkomen door snel en adequaat handelen van de bemanningen van beide schepen. De kapitein van de MSC Lissabon was de eerste die reageerde en hij gaf direct bevel om de koers te wijzigen. De kapitein van de MSC Rotterdam volgde dit bevel op en draaide zijn schip net op tijd weg om een frontale botsing te voorkomen.

De oorzaak van de bijna botsing is nog niet bekend. Er wordt vermoed dat er sprake was van een communicatiefout tussen de twee schepen. De autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld om de oorzaak van de bijna botsing te achterhalen.

Hoewel er geen schade is ontstaan, is het incident een waarschuwing voor alle binnenvaartschepen die de haven van Willemstad aandoen. Het is belangrijk dat alle schepen goed opletten en alert zijn op mogelijke gevaren. Ook is het belangrijk dat er goed wordt gecommuniceerd tussen de verschillende schepen, zodat er geen ongelukken meer plaatsvinden.