Pensioenfonds PMT staakt beleggingen in 40 fossiele bedrijven

Pensioenfonds PMT heeft aangekondigd dat het stopt met het beleggen in 40 fossiele bedrijven. Dit is een grote stap vooruit in de strijd tegen klimaatverandering. Het pensioenfonds heeft aangegeven dat deze beleggingen niet langer verantwoord zijn.

Deze maatregel is onderdeel van een breder plan om de klimaatverandering tegen te gaan. PMT heeft aangegeven dat het de komende jaren meer zal investeren in duurzame energiebronnen. Ook zal het pensioenfonds meer geld investeren in bedrijven die actief bezig zijn met het verminderen van hun milieu-impact.

De maatregel van PMT is een belangrijke stap in de strijd tegen klimaatverandering. Het is een duidelijk signaal naar andere bedrijven dat ze ook hun steentje moeten bijdragen aan de oplossing van dit wereldwijde probleem. Door deze maatregel worden er minder fossiele brandstoffen gebruikt en wordt er minder CO2 uitgestoten.

Het is belangrijk dat meer bedrijven volgen in het voetspoor van PMT. Alleen door samen te werken kunnen we de klimaatverandering echt tegengaan. Daarnaast is het ook belangrijk dat we ons bewust zijn van de gevolgen van onze dagelijkse keuzes. Als iedereen zijn steentje bijdraagt, kunnen we samen een verschil maken.