Israël en Hamas hervatten oorlog na week staakt-het-vuren

Israël en Hamas hebben hun oorlog hervat nadat er een week staakt-het-vuren was. De oorlog tussen de twee partijen is al jaren aan de gang en heeft veel slachtoffers gemaakt.

De oorlog begon toen Hamas, een Palestijnse beweging die de staat Israël bestrijdt, in 2007 de controle kreeg over de Gazastrook. Israël heeft sindsdien verschillende militaire operaties uitgevoerd om Hamas te bestrijden.

De laatste oorlog tussen Israël en Hamas begon op 10 mei 2021. Israël begon met het bombarderen van doelen in de Gazastrook, waaronder woningen, scholen en ziekenhuizen. Hamas antwoordde met het lanceren van raketten naar Israëlische steden.

Na een week staakt-het-vuren kwamen Israël en Hamas overeen om een wapenstilstand te sluiten. De wapenstilstand was bedoeld om de escalatie van de oorlog te stoppen en om humanitaire hulp te verlenen aan de Palestijnen in de Gazastrook.

Echter, op 17 mei 2021 hebben Israël en Hamas hun oorlog hervat. Israël heeft meer doelen in de Gazastrook gebombardeerd en Hamas heeft meer raketten gelanceerd naar Israëlische steden. Er zijn al meer dan 200 doden gevallen sinds de oorlog is hervat.

De internationale gemeenschap heeft geprobeerd om een einde te maken aan de oorlog tussen Israël en Hamas, maar tot nu toe zonder succes. Er is een urgente noodzaak voor een duurzame wapenstilstand tussen de twee partijen om verdere escalatie te voorkomen en om humanitaire hulp te verlenen aan de Palestijnen in de Gazastrook.