Zware windstoten aan de kust, hinder voor het verkeer verwacht

Zware windstoten aan de kust, hinder voor het verkeer verwacht

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor de kustprovincies, het Waddengebied en Flevoland. De weerwaarschuwing geldt de gehele ochtend vanwege zware windstoten tot 90 kilometer per uur. Aan het einde van de ochtend neemt de wind tijdelijk in kracht af.

De windstoten komen uit het zuidwesten en kunnen problemen voor het verkeer veroorzaken.

De harde wind heeft vooralsnog weinig effect op de ochtendspits, ziet de ANWB. Met zo’n 750 kilometer file rond 7.45 uur is het druk op de weg. Maar dat is volgens een woordvoerder gebruikelijk voor een dinsdag in november. “Het betekent nu eigenlijk alleen dat de meeste dagelijkse files wat langer zijn.”

De meeste drukte is in de Randstad, Noord-Brabant en bij Arnhem. Volgens Rijkswaterstaat hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan.

Wolkenvelden trekken over het land en die zorgen voor de nodige regenbuien. Later op de dag worden dat mogelijk stevige buien met kans op hagel en onweer. De temperatuur loopt op tot zo’n 16 graden.

In de avond en in de nacht van dinsdag op woensdag zijn er in de kustgebieden opnieuw zware windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur. Langs de westkust nemen die windstoten in kracht toe, mogelijk van 90 tot 100 kilometer per uur. Aan het einde van de nacht gaat het minder hard waaien.

Bekijk hier het volledige weerbericht op jouw locatie. Je vindt het weerbericht ook altijd bovenaan de voorpagina.