Jan Smit als voorzitter van FC Volendam ontslagen tijdens vergadering

Jan Smit als voorzitter van FC Volendam ontslagen tijdens vergadering

Jan Smit is vrijdagavond ontslagen als voorzitter van FC Volendam. Het besluit werd genomen tijdens een vergadering van de club, waar Smit aanwezig was.

Smit, die sinds januari 2017 voorzitter was, heeft de club geleid door een moeilijke periode. De club stond op het punt om failliet te gaan, maar kon uiteindelijk worden gered door een reddingsplan. Ondanks deze redding, was er veel ontevredenheid onder de supporters over de leiding van Smit.

De vergadering waarin Smit werd ontslagen, was georganiseerd om de toekomst van de club te bespreken. Na een lange discussie besloten de aanwezige leden unaniem dat Smit niet langer de juiste persoon was om de club te leiden.

Smit heeft naar verluidt gezegd dat hij het besluit respecteert en dat hij blij is dat de club een nieuwe start kan maken. Hij heeft ook gezegd dat hij de club altijd zal steunen en dat hij er alles aan zal doen om de club te helpen bij haar toekomstige successen.

Het is nog niet bekend wie de nieuwe voorzitter van FC Volendam zal worden. Er wordt verwacht dat er binnenkort een vergadering zal worden gehouden om een nieuwe leider te kiezen.