Het Russische Hooggerechtshof verbiedt ‘extremistische’ LHBTI-beweging

Het Russische Hooggerechtshof heeft een verbod uitgevaardigd op een ‘extremistische’ LHBTI-beweging. De beweging, genaamd ‘Vereniging voor de Rechten van Seksuele Minderheden’, werd door het Hooggerechtshof veroordeeld als een ‘extremistische organisatie’.

De beweging streeft naar het verdedigen van de rechten van LHBTI-personen in Rusland. Het Hooggerechtshof oordeelde dat de beweging een bedreiging vormt voor de nationale veiligheid en de openbare orde. Het Hof beweerde dat de beweging ‘extremistische ideeën’ verspreidde die de Russische samenleving konden schaden.

Het verbod heeft grote gevolgen voor LHBTI-personen in Rusland. Het betekent dat zij niet langer de steun krijgen die ze nodig hebben om hun rechten te verdedigen. Ook zal het verbod de LHBTI-gemeenschap in Rusland verder isoleren, waardoor zij nog meer gediscrimineerd zullen worden.

De Russische regering heeft al lange tijd een anti-LHBTI-beleid gevoerd, waaronder het verbieden van LHBTI-propaganda. Het verbod op de Vereniging voor de Rechten van Seksuele Minderheden is slechts het laatste voorbeeld van de Russische regering die haar anti-LHBTI-beleid verder versterkt.

Het verbod op de Vereniging voor de Rechten van Seksuele Minderheden is een schokkende ontwikkeling voor LHBTI-personen in Rusland. Het betekent dat zij nog meer gediscrimineerd zullen worden en geen steun krijgen om hun rechten te verdedigen. Het is belangrijk dat we ons blijven inzetten om de rechten van LHBTI-personen wereldwijd te verdedigen.