Hamas laat Nederlands-Israëlische gijzelaar Ofir Engel (18) vrij

De Nederlands-Israëlische jongen Ofir Engel (18) is vrijgelaten door de Palestijnse terreurbeweging Hamas. Ofir werd in augustus 2019 ontvoerd in de buurt van zijn huis in de Israëlische stad Beit Shemesh.

Hamas heeft de vrijlating van Ofir Engel aangekondigd als een ‘humanitaire actie’. Naar verluidt heeft Hamas een aantal gevangenen uit Israëlische gevangenissen vrijgelaten als onderdeel van de deal.

Ofir Engel is teruggekeerd naar Israël, waar hij met zijn familie is herenigd. Zijn ouders hebben dankbaarheid uitgesproken voor alle mensen die hebben geholpen bij de vrijlating van hun zoon.

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok heeft de vrijlating van Ofir Engel verwelkomd. Hij heeft gezegd dat Nederland blij is dat Ofir weer veilig thuis is.

De vrijlating van Ofir Engel is een positief teken in de verhouding tussen Israël en de Palestijnse gebieden. Het is een stap in de richting van een vreedzame oplossing voor het conflict.

Hoewel de vrijlating van Ofir Engel een positieve ontwikkeling is, blijft het conflict tussen Israël en de Palestijnse gebieden een zorgwekkende situatie. Er is nog veel werk te doen om tot een duurzame oplossing te komen.