Japan maakt als eerste WK-selectie bekend, groep telt vier oud-Eredivisie-spelers

Japan maakt als eerste WK-selectie bekend, groep telt vier oud-Eredivisie-spelers

Japan heeft dinsdag als eerste WK-deelnemer de definitieve selectie bekendgemaakt. Bondscoach Hajime Moriyasu neemt onder anderen vier voormalige Eredivisie-spelers mee naar Qatar.

Onder anderen verdedigers Ko Itakura (oud-FC Groningen), Maya Yoshida (voormalig VVV-Venlo) en Yuta Nakayama (oud-PEC Zwolle) en spelmaker Ritsu Doan (voormalig FC Groningen en PSV) behoren tot de selectie van 26 spelers.

“Ik heb spelers met brandende ambitie verkozen boven spelers met ervaring. Ons doel is om minstens de kwartfinales te halen, al zal dat niet makkelijk worden”, zegt Moriyasu.

Ondanks zijn selectiebeleid gaan er met keepers Eiji Kawashima (39), Shuichi Gonda (33) en Daniel Schmidt (30), verdedigers Shogo Taniguchi (30), Hiroki Sakai (32), Yuto Nagatomo (36) en Yoshida (34) en middenvelder Gaku Shibasaki (30) acht dertigers mee naar Qatar.

Japan deed in 1998 voor het eerst mee aan het WK en was er sindsdien altijd bij. De Aziaten kwamen op het mondiale toernooi nooit voorbij de achtste finales. Vier jaar geleden overkwam het Japan het voor de derde keer dat de achtste finales het eindstation waren.

Op het komende WK zit Japan in een poule met Duitsland, Spanje en Costa Rica. De Duitsers zijn op woensdag 23 november de eerste tegenstander. Het WK begint op 20 november met Qatar-Ecuador.