Frances Sternhagen (93), actrice uit Sex and the City, overleden

Afgelopen week heeft de wereld een van de meest geliefde actrices verloren. Frances Sternhagen, bekend van haar rol als de moeder van Charlotte York in de populaire tv-serie Sex and the City, is op 93-jarige leeftijd overleden.

Sternhagen was een veelzijdige actrice. Naast haar rol in Sex and the City, speelde ze ook in tal van films en tv-series, waaronder The Good Wife, The Golden Girls, Cheers en The Closer. Ze was ook te zien in verschillende Broadway-producties, waaronder The Heiress, The Odd Couple en Arsenic and Old Lace.

Sternhagen begon haar carrière in 1954 als actrice. Ze was een veelgevraagd actrice en won in 2002 een Tony Award voor haar rol in de Broadway-musical Morning’s at Seven.

Sternhagen was ook een liefhebber van kunst en cultuur. Ze was een fervent bezoeker van musea en galeries en was een grote fan van klassieke muziek.

Hoewel Sternhagen al 93 jaar oud was, bleef ze actief tot aan haar dood. Ze was nog steeds actief in de entertainmentindustrie en verscheen in 2019 nog in de film The Kitchen.

Sternhagen’s dood is een grote verlies voor de entertainmentindustrie. Haar veelzijdigheid en talent zullen worden gemist. We wensen haar familie veel sterkte toe bij het verwerken van hun verlies.