Will & Grace-acteur Leslie Jordan (67) overleden

Will & Grace-acteur Leslie Jordan (67) overleden

Acteur en comedian Leslie Jordan is maandag op 67-jarige leeftijd overleden, meldt zijn agent David Shaul. De Amerikaan zou een auto-ongeluk hebben gehad, maar de oorzaak van zijn overlijden is nog niet bevestigd, schrijft The Washington Post.

Volgens TMZ is Jordan mogelijk onwel geworden, waarna hij tegen een gebouw in Hollywood reed. Dat wordt nog onderzocht.

“De wereld is zeker een duisterdere plek zonder de liefde en de warmte van Leslie Jordan”, schrijft Shaul in een verklaring.

Jordan, te herkennen aan zijn zuidelijke accent en kleine gestalte (hij was 1,50 meter), maakte in 1986 zijn acteerdebuut in The Fall Guy. Hij kampte destijds met een alcohol- en drugsprobleem. Hij wist van zijn drugsverslaving af te komen en stopte eind jaren negentig met drinken.

Hij verwierf in 1998 grote bekendheid met zijn rol in Will & Grace. In de serie speelde hij Beverly Leslie, de rivaal van het personage Karen Walker. In 2006 won hij een Emmy Award voor de beste gastrol in een comedyserie.

Tijdens de coronapandemie won hij aan populariteit met zijn komische video’s op sociale media. Naast zijn rollen in Will & Grace en American Horror Story speelde hij ook mee in films als The Help en Ski Patrol. Ook heeft hij tal van gastrollen gespeeld in series, zoals Ugly Betty en Boston Public.

Behalve op televisie en het witte doek was Jordan ook actief in het theater. Hij speelde in toneelstukken en stond ook met komische solovoorstellingen op de planken.