ASR sluit miljoenenovereenkomst voor vergoedingen aan klanten met woekerpolis

ASR sluit miljoenenovereenkomst voor vergoedingen aan klanten met woekerpolis

ASR heeft een miljoenenovereenkomst gesloten met de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM) om vergoedingen aan te bieden aan klanten met een woekerpolis. De vergoedingen zullen worden betaald aan klanten die een woekerpolis hebben afgesloten bij ASR tussen 1 januari 2005 en 31 december 2013.

De woekerpolis is een verzekering waarbij de kosten van de verzekering hoger zijn dan de opbrengsten. Klanten die een woekerpolis hebben afgesloten, hebben daardoor geld verloren. ASR heeft nu een overeenkomst gesloten met de AFM om deze klanten te compenseren.

De vergoedingen zullen worden berekend op basis van de hoogte van de premie die de klant heeft betaald, de duur van de verzekering en de leeftijd van de klant. De vergoeding kan oplopen tot maximaal € 8.000 per klant. ASR zal de vergoedingen uitbetalen in twee termijnen: een eerste termijn van € 2.500 en een tweede termijn van € 5.500.

De AFM heeft aangegeven dat ASR alle klanten die in aanmerking komen voor een vergoeding, zal benaderen om hen op de hoogte te stellen van hun recht op compensatie. ASR zal ook informatie over de vergoeding op hun website plaatsen.

De AFM is blij met de overeenkomst die ASR heeft gesloten, omdat het een goede oplossing biedt voor klanten die door de woekerpolis schade hebben geleden. De AFM hoopt dat andere verzekeraars die ook woekerpolissen hebben verkocht, ook vergelijkbare overeenkomsten zullen sluiten om hun klanten te compenseren.